INI JALANKU

:: Dari kesusahan itu akan diperolehi kesenangan dan kebahagiaan, seperti durian berduri kerana sedap isinya, kulit manggis pahit sebab manis di dalamnya dan bunga ros berduri kerana harum baunya ::

Layan je lah..

Alhamdulillah. rezeki tahun 2010 mencurah-curah. Sebetulnya, tak sangka² cubaan aku menghadiri sessi interview dalaman di department aku bekerja membuahkan hasil. niat awalnya hanyalah sekadar mencuba, mungkin dah ini nasib dan takdir aku maka berkuatkuasa 1 Mac 2010 yg lalu, aku telah ditukarkan ke unit Fraud Management.

Position still sama, cuma didalam dept yg baru ini aku tidak lagi diperlukan untuk bekerja shift lagi. Aku tau, insan yg paling gembira mendengar keputusan ini dah tentunya wife aku..x lupa juga, adieb pun sure sangat gembira apabila abah dan mamanya sentiasa bersama dihujung minggu.

sehingga jumpa lagi..tata.

Salam,

Bagaikan baru semalam aku bertatih. belajar sedikit demi sedikit untuk terus melangkah. hasrat dihati tidak mahu menoleh ke belakang lagi. Namun, tertewas jua akhirnya..kenangan silam pantas bermain di awangan.

Sedih dan sebak pasti terasa apabila tiba-tiba sahaja terkenangkan akan arwah pakcik aku iaitu Pak Anjang yang telah pun pergi menyahut seruan ilahi. Bagaikan baru semalam aku mendengar celotehnya. Benar terasa akan kehilangannya. Manakan tidak, dialah satu-satunya pakcik sebelah abahku yang gemar berseloroh dengan aku. Ada sahaja kisah jenaka yang pasti kami kongsi bersama tatkala bertemu.

Apabila terkenangkan kisah suka dan duka bersama arwah dulu, tanpa diduga mata aku mula berkaca. tak terkata akan perasaan aku pada waktu itu. Benar kata orang, perjalanan hidup ini terlalu singkat. Gunakan peluang yang sesingkat ini untuk terus berbuat amal kebaikan. Al-Fatihah buat Pak Anjang tersayang.

Gila?!! apasal ek? hehe..actually kena betulkan statement tu, gila pinjam kamera. haha..duit sendiri x cukup nak beli camera sendiri. Pinjam camera wife ajer. Hasilnya?? Seperti dibawah;



Salam,
pergh, since dah agak terror sikit didalam dunia FB, semacam dipinggirkan plak blog aku nih. Haha..habis madu sepah dibuang kot? Anyway, anyhow..blog ni still ada. aku xkan sewenang-wenangnya mengabaikannya. Cerita terbaru?
X de apa yg menarik sangat untuk dikongsikan sangat sebenarnya..sibuk dengan keje, then berulang alik dari Batu Caves - Saujana Utama. Penat mmg penat, but Life Must Go On..x gitu??

Salam to all,

Yup, tau..xyah cakap. Mmg dah lama terbiar kan? hehe, biasalah kerja siang malam pagi petang. Mana ada masa nak update blog.

Erm, xde benda best sangat yg nak dikhabarkan kali ni, cuma aku agak terkejut dengan keputusan drastik wife aku yg beriya-iya nak mendapatkan DSLR camera. Last², dah beli pun. Nikon 5000D. Hasilnya, cukup memuaskan hati walaupun kami berdua nih bukanlah reti sangat nak bergambar.

Semalam, lepas habis keje pukul 11malam, aku dan isteri terus ke destinasi popular ditengah bandaraya untuk sessi pemanas badan didalam bidang fotografi. Hasilnya boleh tengok dibawah nih;





Pada aku, dia nih mmg celaka. Xde jatidiri sebagai org Malaysia..F**K u Namewee. Dulu ko main² kan laungan azan didalam lagu bodoh ko tu..

Pengikut Setia

My Blog List

HIt Counter

people visit since 29th June 2009

Sembang Jom


ShoutMix chat widget