INI JALANKU

:: Dari kesusahan itu akan diperolehi kesenangan dan kebahagiaan, seperti durian berduri kerana sedap isinya, kulit manggis pahit sebab manis di dalamnya dan bunga ros berduri kerana harum baunya ::

Hehe, senyum lebar aku tatkala menyaksikan perlawanan bolasepak yang melibatkan pasukan kesayangan aku dengan pasukan Pahang. 5-1 tu pada aku tidak membawa sebarang makna, sekadar melengkapkan jadual sahaja..tapi dengan aksi serang menyerang diantara kedua-dua pasukan membuatkan penonton seperti aku sedikit terhibur.

Banyak insiden² yang berlaku sepanjang perlawanan, kegagalan Safee Sali menjaringkan 2 gol pada ketika hanya berhadapan 1 sama 1 dengan penjaga gol Pahang harus diambil berat olehnya dan juga jurulatih K.Devan. Begitu juga dengan kegopohan si Nasril Nourdin, penjaga gol Selangor yang gagal menyempurnakan sepakan penalti pada minit ke-85 permainan.

Apa² pun, Amri Yahyah tetap akan dikenang sebagai pemain lagenda Selangor sebaris dengan Azman Adnan dan Rusdi Suparman. Tahniah Selangor.

sorry guys & girls, lama sangat dah x perah idea untuk blog nih. Bukannya dah malas sebenarnya, tapi sibuk. Serious..even masa off-day pun aku terpaksa ke pejabat juga untuk relief.

Haaa..apa sebab kena relief nih? semuanya gara2 H1N1 lagi..x abis2 kes selsema babi nih. memang menyusahkan!! Disebabkan department aku nih tergolong dalam critical business ops, which means kena jalan 24 hours selain daripada IT Dept yg juga tergolong dalam ops yg sama.

Dipendekkan cerita, sebahagian daripada staff dept aku have to relocate ke bangunan e2power di Cyberjaya. Maybe ramai yg x tau, yg e2power tu one of the subs yg ada dalam OCBC Group. To me, pergh..gila jauh Cyberjaya. At first, nama aku tersenarai antara org yg sepatutnya bertugas di Cyberjaya, last2 x jadi sebab diaorg perlukan org yg berpengalaman untuk standby di Menara OCBC Jalan Tun Perak.

Mmg ad-hoc, even Split Ops ni pun dibuat disebabkan pihak management memerlukan dept aku beroperasi seperti sediakala andai kata either Menara OCBC or Cyberjaya have to quarantined disebabkan peningkatan kes H1N1 di opis aku yg dikhabarkan telah meningkat ke kes ke-5 sebelum diaorg berpendapat split ops is the better idea.

Penat!! everyday have to work 12 hours..even worst, 2 or 3 of my office mate kena keje direct 10 hari sebelum dapat sehari off-day. But, ada satu berita gembira yg aku terima last few days, split ops akan ditamatkan pada hari Jumaat 17/07/09.

p/s: best la sapa yg kena keje cyberjaya, diaorg dapat inconvenience allowance RM100 perday..itu x termasuk OT dan shift allowance tu..betul2 raya sakan korang tahun nih!! enjoy this funny video..haha





pergh..kecik² lagi anak² kepada vokalis Dewa iaitu Ahmad Dhani dah pandai main musik...

Dah hampir 2 minggu aku dan wife bergilir-gilir menggunakan broadband mudah alih daripada celcom nih, so far x pernah menghampakan. Baik daripada speed ataupun stability. Entahlah, maybe sebab area rumah aku support sampai HSDPA yang membuatkan aku dan isteri x pernah merungut tentang keupayaan celcom broadband ni.


Tadi saja gatal tangan pegi buat speedtest (www.speedtest.net), ok lah speed dia walaupun x capai maksimum 3.6mbps seperti yang dikatakan. Lagipun, aku pun tau yang pakej yang aku amik nih speed dia 'up to' 3.6mbps so x semestinya aku akan dapat speed selaju itu. Mmg faham akan istilah 'best effort basis' sejak aku kerja sebagai CSO Streamyx dulu.


xdelah laju mana, tapi still laju dari pakej RM66 streamyx


Sebut pasal streamyx, teringat dulu aku amik pakej RM66 sebulan, speed yang ditawarkan cuma 512kbps. Sekarang nih aku guna celcom broadband, aku dah jimat RM16 dah, celcom broadband nih aku amik pakej government RM50 sebulan dan speed yang ditawarkan adalah sehingga 3.6mbps. Jauh beza kan?? Pada geng² yang kat luar sana yang still tercari-cari akan perkhidmatan broadband yang sesuai, aku nasihatkan usah dengar cakap orang dulu (termasuklah aku..hehe), sebaiknya buatlah survey sendiri mengenai coverage dan keupayaan broadband di area rumah or ofis memasing. Akhir kata, renung²kan dan selamat beramal..


:: updated - 02/07/09 ::

Speedtest terbaru pada hari ini;


:: updated - 09/07/09 ::

Speedtest terbaru pada hari ini;



Pengikut Setia

My Blog List

HIt Counter

people visit since 29th June 2009

Sembang Jom


ShoutMix chat widget