INI JALANKU

:: Dari kesusahan itu akan diperolehi kesenangan dan kebahagiaan, seperti durian berduri kerana sedap isinya, kulit manggis pahit sebab manis di dalamnya dan bunga ros berduri kerana harum baunya ::

sorry guys & girls, lama sangat dah x perah idea untuk blog nih. Bukannya dah malas sebenarnya, tapi sibuk. Serious..even masa off-day pun aku terpaksa ke pejabat juga untuk relief.

Haaa..apa sebab kena relief nih? semuanya gara2 H1N1 lagi..x abis2 kes selsema babi nih. memang menyusahkan!! Disebabkan department aku nih tergolong dalam critical business ops, which means kena jalan 24 hours selain daripada IT Dept yg juga tergolong dalam ops yg sama.

Dipendekkan cerita, sebahagian daripada staff dept aku have to relocate ke bangunan e2power di Cyberjaya. Maybe ramai yg x tau, yg e2power tu one of the subs yg ada dalam OCBC Group. To me, pergh..gila jauh Cyberjaya. At first, nama aku tersenarai antara org yg sepatutnya bertugas di Cyberjaya, last2 x jadi sebab diaorg perlukan org yg berpengalaman untuk standby di Menara OCBC Jalan Tun Perak.

Mmg ad-hoc, even Split Ops ni pun dibuat disebabkan pihak management memerlukan dept aku beroperasi seperti sediakala andai kata either Menara OCBC or Cyberjaya have to quarantined disebabkan peningkatan kes H1N1 di opis aku yg dikhabarkan telah meningkat ke kes ke-5 sebelum diaorg berpendapat split ops is the better idea.

Penat!! everyday have to work 12 hours..even worst, 2 or 3 of my office mate kena keje direct 10 hari sebelum dapat sehari off-day. But, ada satu berita gembira yg aku terima last few days, split ops akan ditamatkan pada hari Jumaat 17/07/09.

p/s: best la sapa yg kena keje cyberjaya, diaorg dapat inconvenience allowance RM100 perday..itu x termasuk OT dan shift allowance tu..betul2 raya sakan korang tahun nih!! enjoy this funny video..haha



1 comment:

Salam bro, nk tumpang ty sket nih..
skang ni still kje dgn e2power lg ke?

Dlm dept ape eh, kalo IT leh tak tlg share life sne.

Ade dpt offer recently kt sne tp nk tau gak life sne cmne

Tq

Pengikut Setia

My Blog List

HIt Counter

people visit since 29th June 2009

Sembang Jom


ShoutMix chat widget