INI JALANKU

:: Dari kesusahan itu akan diperolehi kesenangan dan kebahagiaan, seperti durian berduri kerana sedap isinya, kulit manggis pahit sebab manis di dalamnya dan bunga ros berduri kerana harum baunya ::

Nampak jer tajuk en3 kat atas tu, aku rasa korang semua tau aku merujuk kepada siapa kan?



2 Beranak nih memang dari dulu suka menimbulkan kekecohan di Parlimen. Dan insiden yang terbaru adalah berkenaan dengan isu tuduhan terhadap Pemuda Umno yang dikatakan menjadi dalang isu 2 butir peluru yang dihantar kepada Karpal 'Singh is Kinng' nih.



Read my lips, "Karpal & Gobind - You're Sucks"

Geram dan adakalanya sedih apabila terbaca akan satu artikel didalam salah satu forum yang secara majoritinya dikuasai oleh satu bangsa nih. X sure sama ada topic tersebut masih dapat diakses ataupun tidak, kerana pada pendapat aku..ianya menyentuh sensitiviti aku sebagai anak Malaysia.



Didalam forum tersebut, forumers seolah-olah bebas berkata apa sahaja tentang isu politik dan agama tanpa mengira sensitiviti orang lain. Mana perginya moderator? Apakah tugas moderator sebenarnya?? Sudahlah isu mempersendakan agama Islam ni daripada dulu lagi x berpenghujung.



Yang si Melayu pula, asal dicucuk dengan isu panas ini barulah mula nak bersatu dan start nak melenting. Memang patut pun kita melenting bila isu agama dipermainkan begitu juga dengan aku, sudah pastinya marah sama. Ini tidak, melayu dengan melayu nak bergaduh..nak berdemo..berbaring atas jalan sambil pegang bendera dsb..aduiii.



Mesej aku jelas, pada bangsa yang satu nih aku nak ungkapkan satu perkara, “You’re what you eat!!!” P*G….



p/s: rujuk isu posting ‘Stormfury’ didalam forum bidang computing yang popular..alah yg sama je bunyinya dengan sebuah bangunan yang ada kat area Bukit Bintang tu!!

Aku x pasti, samada aku pernah dengar akan pribahasa seperti tajuk en3 aku kali ini. Tapi itulah antara ungkapan yang dapat kita dengar apabila korang dengar audio clip dibawah.



Berikut merupakan audio clip perbualan telefon diantara seorang pelanggan Celcom dengan CSR (Customer Service Reps) Celcom. Jangan tanya cemana aku bleh dapat klip nih, tapi apa yang aku kesalkan sekarang ialah..Malaysia sekarang seperti sudah hendak menjadi seperti Singapura.



Kebiasaannya, panggilan biadap seperti didalam klip ini biasa dituturkan oleh warga Singapura. Namun apa nak dikisahkan, kerana inilah salah satu budaya yang bakal berlaku didalam Malaysia andai kata agenda 'Malaysian Malaysia' dijadikan kiblat.



KIta orang Malaysia, mana perginya Budi Bahasa dan Budi Bicara ketika bercakap dengan orang?? Renung-renungkan dan selamat beramal.





p/s: oh ya..pada minit ke 40 kalo x silap, kita bleh dengar..pemanggil mengatakan dia mendapat ajaran dari Lebai-lebai PAS. hehe..teruknya!!



Do you hear me,
I'm talking to you
Across the water across the deep blue ocean
Under the open sky, oh my, baby I'm trying
Boy I hear you in my dreams
I feel your whisper across the sea
I keep you with me in my heart
You make it easier when life gets hard

I'm lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
Ooohh ooooh oooh oooh ooh ooh ooh ooh

They don't know how long it takes
Waiting for a love like this
Every time we say goodbye
I wish we had one more kiss
I'll wait for you I promise you, I will

I'm lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
Lucky we're in love in every way
Lucky to have stayed where we have stayed
Lucky to be coming home someday

And so I'm sailing through the sea
To an island where we'll meet
You'll hear the music fill the air
I'll put a flower in your hair
Though the breezes through trees
Move so pretty you're all I see
As the world keeps spinning round
You hold me right here right now

I'm lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
I'm lucky we're in love in every way
Lucky to have stayed where we have stayed
Lucky to be coming home someday

Alhamdulillah, kini aku boleh menarik nafas lega apabila Pilihanraya dalaman Kelab Kenarianz telah pun selesai. Walaupun tidak terpilih untuk mengepalai Kenarianz, sedikit pun aku tidak terkilan. Bahkan aku kini terasa seperti burung yang terbang bebas..ahh seronok bukan kepalang.



Jangan tersalah anggap, aku still Kenarianz Member mana mungkin aku bisa melupakan Kenarianz sebegitu sahaja. Maksud aku tentang Bebas adalah, kini aku merasa lega apabila tiada lagi tekanan ketika memangku jawatan tertinggi didalam kelab itu. Pada zahirnya ia sememangnya nampak glamour, tapi orang tidak tahu apa yg tersirat.



Aku juga telah berjanji untuk terus bersama-sama Kenarianz baik didalam forum mahupun apa jua aktiviti yg bakal dianjurkan oleh barisan committee baru, itu pun jika kena pada masanya..maklumlah ‘shifter’ macam aku nih susah sikit nak bagi komitmen 100% macam dulu-dulu.



X ketinggalan, aku ingin mengucapkan tahniah dan selamat maju jaya buat semua committee baru terutamanya kepada sahabat baik aku, totttis yg telah diberi mandate untuk menjadi Presiden Kenarianz. Aku juga ingin mengucapkan terima kasih kepadanya dan barisan committee baru kerana mengizinkan aku untuk mengundurkan diri daripada barisan committee Kenarianz. Pada aku, itu adalah satu penghormatan yang tak ternilai sepanjang aku menjadi Presiden. Apa org kata, biarlah aku berundur secara bermaruah dan pada ketika Kenarianz telah berada dipuncak.



Insyaallah, sekiranya masa mengizinkan..aku akan kembali menyertai korang semua.



p/s: Wei, lepas nih aku aka nada geng..aku sedang berusaha untuk menempatkan Pyan didalam office aku. Haha…

Pengikut Setia

My Blog List

HIt Counter

people visit since 29th June 2009

Sembang Jom


ShoutMix chat widget