INI JALANKU

:: Dari kesusahan itu akan diperolehi kesenangan dan kebahagiaan, seperti durian berduri kerana sedap isinya, kulit manggis pahit sebab manis di dalamnya dan bunga ros berduri kerana harum baunya ::




Sekejap je rasanya masa berlalu, diam x diam dah hampir sebulan aku bergelar seorang bapa. Erm, sebenarnya aku masih lagi buntu..buntu mencari satu nama panggilan yang sesuai untuk diri aku sendiri apabila disapa oleh Adieb kelak.



Ayah? Abah? Papa? or Daddy? Kalo la 'daddy' yg jadi pilihan, mau aku asyik layan lagu Boney M - Daddy Cool. Hahahaha..ok fullstop akan kisah aku, beralih pada Adieb lak.



Pada 14 Mac yang lepas, selesai sahaja rawatan susulan wife aku di Hospital Tawakal, kami bergegas pulang kerumah sebelum bersiap-siap utk pulang ke Kodiang. Sedia menanti dirumah adalah kedua ibubapa aku yang datang melawat cucu ke-3 mereka itu sebelum cucunya pulang ke kampung. Hehe, kiranya depa nak melepaskan rindu la tu..



Petang tu kami sampai di Kodiang lebih kurang jam 7 malam, elok2 sebelum azan Maghrib diperdengarkan dari masjid berdekatan. Sesampai dikampung, tuuuu diaaa...keenam-enam sepupu Adieb telah sedia menanti kehadirannya dengan senyuman yg x pernah lekang dari wajah mereka.



Dibawah ini aku sertakan sebahagian wajah-wajah ceria si Adieb Farish buat tatapan korang semua.



















5 comment:

Congratss!!
mesti daddy rindu kat anak kn (ops.. mommy pn la kn! ;P).. hehhe.. xpe.. lg 20 hari lebih je..

nak panggil daddy - too urban le aku rasa. anak dah kuar tak decide lagi ek ko nak dia panggil ko apa hehhe.

hari tu aku rasa mcm ternampak ko le tgh jalan kat gerai goreng pisang..pakai baju warna hitam. 2 minggu lepas kot. takdelah nak hon..jauh..kang org kata aku tak betul lak..

- Aishah -> thanks..off course la rindu kat anak dgn maknya.

- faeiz -> betul la yg ko nampak tu aku, aku pg SM pi beli CD pirate Windows Vista utk PC aku nih..shhh jgn citer kat org lain. hahahaha

Tahniah Zul :)

Lab papa --> arigato..terima kasih kurenai. bila nak balik m'sia balik?

Pengikut Setia

My Blog List

HIt Counter

people visit since 29th June 2009

Sembang Jom


ShoutMix chat widget