INI JALANKU

:: Dari kesusahan itu akan diperolehi kesenangan dan kebahagiaan, seperti durian berduri kerana sedap isinya, kulit manggis pahit sebab manis di dalamnya dan bunga ros berduri kerana harum baunya ::

Hehe..hangat² tahi ayam rupanya. Blog aku yg lagi satu yang kununnya dikhaskan untuk si intan payung aku (siapa lagi kalo bukan si kedib pot pot nih) tu nampaknya tinggal mcm tu je lah. x daya nak update 2 blog. tu la..tamak sangat! haha. Xpe, ada story lebih skit akan aku update kat blog lagi satu tu. Insyaallah.

Herm, alhamdulillah..hari ni genap 6 bulan dah umur si Adieb. Dalam sedar dan tidak, anak aku tu dah makin membesar. Semakin hari semakin cerdik dah budak tu. Kalo 6 bulan yang dahulu, aku masih mampu mendukungnya dengan sebelah tangan sahaja, tapi sekarang andai kata aku cuba mengulanginya semula..pasti aku disergah oleh wife aku. Alah, kalo x kena sergah pun, aku pasti x termampu dek tangan aku yg sebelah itu memangku adieb seperti dulu. Manakan tidak, kini dia sudah menambah berat badannya lagi..8kilo!! kurang 2 kilo jer dari sekampit beras yang biasa aku beli kat pasaraya giant.

Paling aku suka dengan perkembangan adieb skrg ialah, dia dah pandai nak bergurau senda. Senang je nak buat dia ketawa. jenuhlah si mama dia nak ketawakan si adieb, x macam abah adieb ni..belum buat apa² dia dah ketawa dulu. Erk..muka aku ada macam pelawak sarkas ker? Hehe..lagi satu, dia sekarang dah mula menunjukkan minat terhadap barang permainan..hari tu, kami bertiga pergi ke KLCC dan masuklah sekejap kat toys department kat Isetan tu..perghh dia punya rambang mata dengan geramnya..habis semua mainan nak dicapainya. Nasib baik dah spare duit dekat² RM400 utk belanja raya si adieb hari tu, ada balance² tu..belikan dia 2 toys. yang dua tu pun dah dekat RM60. Xpe..janji dia happy sudah. Biar abah kuar duit lebih skit pun xpe..

en3 kali nih x dan nak upload gambar, pasalnya aku menaip di ofis kala korang semua tgh tido lena dimalam hari. insyaallah en3 yg akan datang..aku upload gambar laks. Till then, selamat tido dimalam hari dan jgn lupa niat puasa!!

0 comment:

Pengikut Setia

My Blog List

HIt Counter

people visit since 29th June 2009

Sembang Jom


ShoutMix chat widget