INI JALANKU

:: Dari kesusahan itu akan diperolehi kesenangan dan kebahagiaan, seperti durian berduri kerana sedap isinya, kulit manggis pahit sebab manis di dalamnya dan bunga ros berduri kerana harum baunya ::

Apa yg 2 Dalam 1 nih? Syampu rambut ke? hehe..tajuk en3 tu sengaja aku pilih sebab aku nak memuatkan 2 kisah didalam 1 en3. Boleh ke tuan penasihat?



Al-Kisah 1

Rabu lepas ataupun pada 26/11/08 yang lepas, aku dan wife telah berkesempatan unutk meluangkan masa membeli persiapan utk menyambut kelahiran cahaya mata kami yang pertama. Sesungguhnya pembelian kami pada hari itu bakal disusuli dengan beberapa lagi pembelian secara pakej yang akan dilakukan secara intensif pada bulan hadapan.



antara pakaian yang dibeli





Hehe..semangat sungguh bakal 'mummy & daddy' nih. Planning nak beli barangan yang dibawah RM100 sahaja, last² terlajak sampai RM125. Diantara sebab terlajak ialah, geram melihat pakaian dan perlatan² bayi yang sememangnya cukup comel itu.



alahai comeinya stokin dia





Hopefully next month, kami x terlajak lagi dalam budget membeli... :P




Al-Kisah 2

Pagi tadi, 28/11/08 aku dgn wife ke Tawakal lagi. Kali ini kami dapat parking didepan Farmasi Tawakal. Selalu susah nak dapat kat parking depan nih.



Baik punya aku parking, dah settle bayar caj parking aku dan wife terus pi Klinik Dr. Siti. Balik je dari Klinik, tgk dah ada surat cinta dari Penguatkuasa DBKL. Hampeh tul diaorg nih la.



Kalo aku tak bayar caj parking atau dah terlebih masa parking..aku bleh terima lagi. Nih korang tgk la gambar kat bawah nih, ada ke patut??



tiket parking aku sampai pukul 1023 pagi la..



kenapa ko saman aku jam 0948 pagi..budus!



Ni yang buat aku semakin benci tgk penguatkuasa DBKL mahupun MPS nih, dah la cuai bila aku buat komplen kat DBKL..depa kata depa x bleh batalkan saman just boleh bagi diskaun. Diskaun apanye..nak diskaun² tunggu time SALE la!! Bukannya salah aku x bayar parking!!

3 comment:

nak curik picture2 tu bole tuan rumah ?

GDIZ - nak curik? sila²...

cutenya pakaian baby yg ko beli hhehe.

DBKL skang tgh target kuarkan saman seberapa byk yg boleh setiap hari hehhe..gurau je..

Pengikut Setia

My Blog List

HIt Counter

people visit since 29th June 2009

Sembang Jom


ShoutMix chat widget